e: CUM FACEM CA MUSTUL SA REZISTE MAI MULT TIMP

Faceți căutări pe acest blog

VIZITATORI

CCOCNURS

31 august 2015

CUM FACEM CA MUSTUL SA REZISTE MAI MULT TIMP



CUM FACEM CA MUSTUL SA REZISTE MAI MULT TIMP


Cum faci mustul sa reziste mai mult timp. Mustul, obautura naturala obtinuta din struguri, este foarte nranitor si energizant, fiind, totodata, si un înlocuitor foarte bun si sanatos pentru sucurile din comert. Pentru pastrarea mustului o perioada mai lunga de timp, iata trei solutii simple si eficiente.   

Pastrarea prin congelare 

Dupa limpezirea mustului, acesta poate fi depozitat în sticle. Acestea se vor lasa goale la doua degete, pentru ca mustul se dilata prin înghet, iar recipientele pot exploda. Dupa ce se toarna mustul în sticle, le putem pune la congelator. În momentul în care va doriti sa consumati must congelar, scoateti cantitatea dorita din congelator (numarul de sticle), si tineti-o câteva ore la temperatura camerei, potrivit graiulsalajului.ro. Mustul pastrat prin congelare îsi pastraza toate calitatile, pentru ca la temperaturi scazute fermentatia acetica nu se produce.  

Pastrarea prin fierbere  
Se pune mustul la foc mic într-un vas emailat de zece litri (mai mic sau mai mare în functie de cantitatea de must pe care doriti sa o pastrati pentru iarna) si amestecam cu o lingura de lemn. Focul se opreste când temperatura lichidului a ajuns la 90 de grade Celsius, iar acesta se toarna în sticle. Se astupa ermetic si se tin în paturi pentru a-si pastra caldura pâna a doua zi, pentru oprirea fermentatiei. Sticlele se aseaza în camara sau în beci, unde temperaturile sunt constante.   

Pastrarea cu hrean  

Se lasa la limpezit mustul obtinut dupa zdrobirea strugurilor. Se rade hreanul proaspat spalat prin razatoarea mica si se amesteca cu mustul si se pune în damigeana de 50 de litri. În 10 litri de must se pun 100 de grame de hrean ras. Se lasa aproximativ doua saptamâni, dupa care se trage în sticle. Sticlele se astupa cu dopuri de pluta si se tin la loc racoros.  

Un comentariu:

  1. Absolut toate indicatiile de mai sus au efecte negative asupra calitatii mustului . Singura metoda naturala garantata si fara absolut nici un efect negativ este 5 picaturi de ulei de oregano la 2 litrii de must si o lingurita rasa de hrean ras prin razatoarea fina. Totul natural ! Mustul rezista pana in urmatoarea primavara fara modificarea proprietatilor fizico-chimice si organoleptice. Aceasta metoda o stiu de la un evreu. catalin mihalceanu roman neamt ( aldicom3@yahoo.com )

    RăspundețiȘtergere

Comentariile vor fi publicate doar după moderare. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, sau limbaj licenţios.

CASTIGATORI CAMPANII

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *